Winkelmandje € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Galateo Banyuls Rimage

Product code: 592002

Smaakomschrijving

Deze Vin Doux Naturel wordt gemaakt van 100% Grenache Noir. In de neus gestoofd donker rood fruit, rijpe kersen en cacao. De smaak is uiteraard zoet met tonen van zwarte kersen en vijgen, maar ook zeker nog voldoende frisheid en een mooi bittertje en subtiele tanninestructuur.


Herkomst

Phillip en Nathalie Gard besloten in 2001 na hun vakantie in de Roussillon een domein te kopen in het kleine dorpje Cospron. Phillip had al behoorlijk wat ervaring opgedaan in o.a. de Chablis en de Pomerol. Inmiddels bezitten zij 15 ha. aan wijngaarden die hoofdzakelijk gelegen zijn op de steile hellingen van Banyuls sur Mer in de buurt van het pittoreske plaatsje Collioure, lokaal bekend als Coume del Mas en in Banyuls. De bodem bestaat hier veelal ui Schist. De wijngaarden worden bijna volledig handmatig bewerkt waardoor de wijnmaker in zeer nauw contact staat met zijn wijnranken. Hierdoor kent hij elk verschil in bodemsamenstelling en weet hij wat voor nuanceverschillen dit in de wijn met zich mee kan brengen. Coume del Mas maakt hoofdzakelijk rode wijnen en dessertwijnen. De druivenrassen bestaan uit: Grenache Blanc, Gris en Noir, Mouvèdre, Carignan en een beetje Syrah voor de basis rode wijn. Er wordt ook een fijne rosé gemaakt en een kleine hoeveelheid witte wijnen.


Wetenswaardigheid

Deze Banyuls is er eentje die op een moderne manier wordt gemaakt. De naam Rimage associëren we met een reductieve stijl van het maken van Banyuls vergelijkbaar met het verschil tussen een Ruby of een Tawny Port waarbij de Ruby korte tijd in een houten vat verblijft en duidelijk meer jong en fris fruit vertoont in de smaak dan een Tawny Port die langer en in kleinere houten verblijft waardoor de wijn wat meer met zuurstof in contact komt en daardoor veel rijpere smaken vertoont van gedroogd fruit, rozijnen en vijgen. De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien liggen dicht bij de kust wat zorgt voor verkoelende wind. Wat extra schilinweking voor de vergisting zorgt voor bescherming tegen oxidatie wat mede bijdraagt aan het fruitige karakter van deze wijn. Vroeger werden de meeste Banyuls op oxidatieve wijze opgevoed waardoor ze een wat loggere stijl hebben en wat zwaarder overkomen. Het fijne van een Vin Doux Naturel, reductief of oxidatief opgevoed, is dat deze vaak wat lager in alcohol zijn dan Port.

OF
Wijn informatie
Jaartal 2016
Land Frankrijk
Streek Roussillon
Producent Coume del Mas
druivenras Grenache Noir
Inhoud 0,5 liter
Houtlagering Ja
Biologisch Nee
Smaakprofiel complex zoet
Afsluiting Natuurkurk